AKO OSTANEM


ako ostanem, knjiga, korica, gejl forman

Broj stranica: 156
Žanr: Young Adult
★★★★ 
      4/5       

Postoje dve vrste knjiga, one koje kada završavate sa čitanjem ostave vas sa osećajem uzbuđenja i odlukom da promenite svet, baš kao što je heroj u knjizi uradio. Zatim postoji još jedna vrsta knjige koja će dodirnuti vaše srce i probuditi osećanje tuge i pre nego što shvatite šta se dešava, briznućete u plač i nećete moći da se zaustavite. Ako ostanem je druga vrsta.

Mia ima osamnaest godina i dobru porodice i onu vrstu dečka koji može postojati samo u fiktivnom svetu. Ona je nadarena muzičarka i uskoro će biti prihvaćena u prestižnom fakultetu Julliardu. Mia ima izbor, može pratiti njenu ljubav prema muzici i otići na Julijard i ostvariti ili može ostati s porodicom i pratiti svoje srce. U svakom slučaju, ona ima nešto da stekne i nešto da izgubi. Međutim, jednog jutro, njen svet se okreće naglavačke. Jedna stvar koja ostaje ista je pitanje koje se Mia već nekoliko meseci postavlja, da idem ili da ostanem?

ako ostanem, knjiga, recenzija


Knjiga je veoma kratka sa jednostavnim rečenicama i zbog toga se može veoma brzo pročitati. Za one koji brzo čitaju, neće vam trebati više od pola dana da je završite. Knjiga je puna sreće i tuga, smeha i suza, rođenja i smrti, ljubavi i gubitka. Pišući knjigu ispunjenu paralelama, Forman dokazuje da život nema suprotnosti i na taj način ostavlja čitaoce sa osećanjima koja preovlađujuc od radosti i nadanja do suza i žalosti.


Ako tražite jedinstvenu priču koja će vam podstaći da mislite o životu, porodici i ljubavi, ova knjiga je ono što vam treba. Preporučila bih ja i svima koji pogledali film. Iako znaju sve događaje iz knjige, nakon čitanja dobićete jedan potpuno novi pogled na čitavu priču. Ono što je zagarantovano nakon čitanja: plakaćete!

Vaš,

1 komentara

  1. hey dear,
    this blog is a awesome,i really like your post,thank you so much dear for important details......

    https://www.lukhidiamond.com/LOOSE-DIAMONDS

    OdgovoriIzbriši